Cacaomassa en cacaoboter

Cacaobonen worden over het algemeen geteeld in tropische streken. De cacaobonen worden in het land waar ze verbouwd zijn gefermenteerd en gedroogd.
In een cacaofabriek die vaak in een ander werelddeel is gevestigd worden bonen van diverse oorsprong gemengd om de gewenste smaak en kwaliteit te bereiken. Daarna worden ze bij een temperatuur van ca. 140°C geroosterd in draaiende trommels. Temperatuur en duur bepalen, tezamen met het voorafgaande fermenteerproces, voor een groot deel de uiteindelijke smaak van de cacao. De geroosterde bonen gaan vervolgens door een breker. De dop breekt open en wordt weggeblazen zodat alleen de kern overblijft. De kernen worden in de cacaomolens fijngemalen tot een dikke pasta, de cacaomassa. Aan dit product kan cacaoboter onttrokken worden door een cacaoboter pers. De dikke, harde klomp die daarna overblijft wordt vermalen tot 'magere cacao' ofwel 'cacaopoeder'. Cacaomassa is dus de grondstof voor cacaopoeder, cacaoboter en chocolade.
Bedu Pompen heeft jarenlange ervaring in het verpompen van cacaomassa.
Wij doen dit met tandwielpompen met inwendige vertanding in een speciale slijtvaste uitvoering en een verwarmd pomphuis.
Naast pompen voor cacaomassa levert Bedu Pompen ook pompen voor het verpompen van cacauboter en chocolade en Potas.IMG_7297-pomp cacao verkleind.jpg

 

 

Ga terug

Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke cookies zijn nodig voor het functioneren van de website. De statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Overige cookies zorgen voor een optimaal werkende website inclusief embedded content. Bekijk het cookiebeleid.